غار مغان
غار مغان در ۳۵ کیلومتری شهر مشهد و در جنوب روستای مغان واقع شده است. قدمت این پدیده را می توان صد میلیون سال پیش و یا دوره دوم زمینشناسی دانست. سالها قبل در مسیر صعود به یکی از کوه های بالاتر از غار که جزء کوه های شرقی رشته کوه بینالود می باشند (قله چله غار) و در حوالی غار فسیل حلزونی شکلی پیدا شد، که بررسی آن قدمت این ناحیه را مشخص کرد. عمر این فسیل را صد میلیون سال و مربوط به دوران دوم زمینشناسی دانستهاند.
کف مرمرین غار مغان متعلق به دوران دوم زمین شناسی می باشد که در اغلب جاها مرطوب و لغزنده می باشد. در این غار نمونه های سنگی بسیار تیپیک از بلورهای آراگونیت و کربنات کلسیوم را نیز می توان رویت کرد. بخشی از فضای غار به آهکهای کریستالیزه، استالاگتیت و استالاگمیت اختصاص یافته است و تزیینات آهکی آن نیز شامل انواع پردهای فندقی، اسفنجی و گل کلمی است.
از سقف این غار زیبا ستون های استالاکتیت (Stalactite) و استالاگمیت (Stalagmite) که از جنس آهکی هستند آویزان است درون غار آثار استالاگمیت و استالاکتیت و چندین حلقه چاه وجود دارد که عمق یکی از این چاهها ۲۵ متر میباشد. در درون بعضی از این چاه ها پرندگانی از جمله خفاشهایی نیز زندگی می کنند. همچنین در این غار پرتگاهی به عرض ۳۵ سانتیمتر وجود دارد. در درون غار چشمه آبی وجود دارد که علاوه بر زلالی و گوارایی آن، بسیار سرد است.