تور یزد

کد: NBHTY
دسته بندی:

توضیح

تور یزد

برای آمیختن کلام خود با عطش کویر ، برای سخن گفتن از سرزمینی که تا چشم یاری می کند ، دورتادورش را کویر احاطه کرده و برای رویارویی با شهر بادگیرهای همدرد و هم ناله با بیابان ، با ندای سفر در تور یزد به پایتخت کویرهای ایران شهر یزد سفر کنید .
یزد به واسطه محصور شدن مابین مناطق کویری ، معروف به پایتخت کویر در ایران زمین است .
یزد اولین شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی جهان بعد از شهر ونیز ایتالیا می باشد ، شهرستان یزد در واقع در دره ای خشک بین کوههای خرانق ، برفخانه تزرجان و شیرکوه محصور شده است . اهالی یزد از دیرباز به سان همه مردمان کویر سختکوش و زحمتکش ، وطن پرست ، مومن و متعهد هستند از این رو به این سرزمین لقب ” دیار قنات و قنوت و قناعت ” اطلاق شده است .
یزد درلغت به معنای پاک و مقدس است از این لحاظ به شهر یزد سرزمین مقدس و شهر خدا نیز گقته می شود . آنچه از تاریخ بر می آید موید این مطلب است که در زمان ساسانیان به دستور یزدگرد اول در مکان کنونی شهر یزد ، شهری بنا شد که بر آن ” یزدان گرد ” نام نهادند .
یزد گرد اول این شهر را پیشکش دخترش نمود ، واژه یزد در واقع نامی است باستانی که ریشه در کلمات ” یشت ” ، ” یزت ” ، ” یسن ” ، ” یزش ” دارد و دارای مفاهیمی از جمله ستایش ، نیایش ، پرستش می باشد ، در اصل ” یزش ” در زبان پارسی میانه ستایش و نیایش معنی شده است ، نکته جالب توجه این که یکی از فصول پنج گانه کتاب اوستا زرتشتیان ” یشت ” خوانده می شود .
خواجه نظام الملک طوسی در قرن پنجم هجری به شهر یزد لقب دارالعباد داد ، پس از حمله اعراب به ایران و ظهور اسلام در ایران زمین نام یزد به ” دارالعباد ” تغییر یافت ، دارالعباد به معنای عبادتگاه است ، این نامگذاری توسط ملکشاه سلجوقی انجام شد ، چرا که ” علاء الدوله کالنجار ” از وی تقاضای حکومت این شهر را به واسطه عبادت و نیایش نموده بود .
شهر یزد از دیرباز با قرارگیری در مرکز کویر ، همانند دیگر سکونتگاههای کویری برای مدیریت آب مصرفی خود از سیستم قنات استفاده می کردند ، در واقع قنات ها در مناطق کویری به عنوان اساسی ترین عامل حیاتی محسوب می شده است ، از جمله اسامی یزد که با این سازه حیاتی در ارتباط است ، ” کثه ” می باشد ، که به شهرداری ” کتس” یا ” قنات ” اطلاق شده است ، در واقع قنات مورب شده کلمه قنات و گرفته از فعل کندن در فارسی می باشد .
مشتقات فارسی قنات ، کاریز و کتس هستند که چشمه ریزان و خانه چشمه ها معنا شده اند . از این رو در برخی کتب کلمه یزد را شهر دارای چشمه های پوشیده معنا کرده اند .
معروف ترین قنات های یزد که در لیست آثار ثبت شده یونسکو قرار دارند ، قنات زارچ و حسن آباد مهریز می باشد که قنات زارچ یزد با طول 90 کیلومتر ، طولانی ترین قنات ایران محسوب می شود ، در ادامه بیشتر در مورد این قنات ها سخن می گوییم .
یزد با قرارگیری در منطقه مرکزی فلات ایران زمین ، دارای آب و هوای گرم و خشک و کم باران می باشد به طوری که طبق آمار و اطلاعات دارای کمترین میزان بارش می باشد ، بطور متوسط سالیانه 60 میلی متر است .
اوج آبادانی شهریزد به ” سده هشتم هجری ” و ادوار بعد از آن بر می گردد به گونه ای که می توان گفت اتابکان یزد از مهمترین عوامل تأثیر گذار در پیشرفت این شهر به شمار می رود . از زاویه های مذهبی که به شهر یزد نگاه کنیم با وجود حسینیه های بزرگ و سبک عزاداری یزدی ها و سینه زنی و نوحه خوانی و برپایی روضه های امام حسین در ماه محرم و بقیه ماههای حرام ، لقب ” حسینیه ایران ” برازنده عزاداران حسینی و نخل برداران ظهر عاشورا در شهر یزد می باشد .
این شهر تاریخی و مذهبی به دلیل معماری تاریخی ارزشمند و بافت سنتی یکپارچه اش در فهرست جهانی یونسکو قرار دارد .
در تور یزد از جاذبه های گردشگری یزد همراه با ندای سفر بازدید فرمایید .

جاذبه های گردشگری یزد

مجموعه میدان امیر چخماق

قدمت این مجموعه به دوره تیموریان باز می گردد ، که در دوران صفوی و قاجار بازسازی شده و گسترش بیشتر یافته است ، این مجموعه از شاخص ترین بناهای تاریخی و گردشگری یزد محسوب می شود ، این مجموعه توسط امیر جمال الدین چخماق از سرداران شاهرخ تیموری در سده هشتم خورشیدی بنا نهاده شد ، وی در این برهه از زمان حاکم وقت یزد بود .
این مجموعه شامل تکیه ، بازار ، میدان ، حمام عمومی ، مسجد ، کاروانسرا ، خانقاه ، قنات خانه ، آب انبار ، چاه آب سرد بود .
این میدان مهمترین میدان شهر یزد محسوب می شود بعلاوه در اطراف این اثر بافت قدیمی شهر با جلوه های دیدنی از جمله موزه آب ، مسجد جامع و میدان ساعت قرار دارند .
قدیمی ترین بنای این میدان مسجد امیر چخماق است و در ضلع جنوبی میدان واقع شده قدمت این مسجد به سال 841 هجری قمری باز می گردد ، به لحاظ زیبایی و اعتبار و اهمیت این مسجد بعد از مسجد جامع در مرتبه دوم قرار دارد از این رو به این مسجد ، مسجد جامع نو نیز گفته می شود .
یکی دیگر از جلوه های دیدنی میدان امیر چخماق یک نخل بزرگ در ضلع شرقی آن است که ملقب به نخل حیدری هاست ، برخلاف تصور نخل ، تابوت چوبی بزرگی است که در طول سال در حسینیه ها و مساجد نگهداری می شود و در دهه اول محرم با پوشاندن پارچه های سبز و مشکی توسط عزاداران حمل می گردد ، این نخل مجموعه مشبکی از چوب های تراشیده شده است و ظاهری شبیه به درخت سرو به عنوان نمادی از آزادگی دارد .

تور یزد
شما عزیزان با ثبت نام در تور یزد می توانید از دیگر آثار داخل این میدان از جمله آب انبار ، بقعه سنتی فاطمه ، تکیه امیرچخماق و بازار حاجی قنبر بازدید فرمایید ، با ندای سفر در این میدان تاریخی ما را همراهی کنید .

آتشکده یزد

آتشکده یزد که با نام آتشکده ورهرام نیز شناخته میشود ، امروزه دارای یک ساختمان با معماری زیبا که با نگاره فروهر و سرستون های سنگی زیبا مزین شده است در محوطه ای مابین درختان سرو و کاج و حوض آب بزرگ قرار گرفته است ، درون ساختمان در محفظه ای شیشه ای آتش مقدس درون مجمر بزرگ برنزی قرار دارد که مسئول فروزان نگه داشتن این آتش ” هیربر ” نامی عنوان شده است ، برای بررسی قدمت این آتشکده از دو منظر می توان به آن نگاه کرد به گونه ای که آتش فروزان در این مجموعه با قدمتی بیش از 1500 سال همچنان برافروخته است ، در واقع این آتش همچنان فروزان در ابتدا در لارستان فارس در آتشکده کاریان شعله ور شده و بعد از آن مدت 700 سال پس از انتقال از لارستان به عقدا ، در عقدا نگه داری شد و در سال 522 خورشیدی از عقدا به اردکان آورده شد که 300 سال در اردکان ماند و در ادامه سال 852 خورشیدی آتش مقدس از اردکان به یزد آمد که از این زمان تا سال 1313 خورشیدی که ساختمان آتشکده بنا نشده بود . در منزل یکی از موبدان زرتشتی یزد به نام ” موبد تیرانداز آذرگشنسب ” این شعله فروزان نگهداری می شد .
بنای امروزی آتشکده در پاییز سال 1313 در دوران پهلوی اول به همت و سرمایه زرتشتیان یزد و پارسیان هندوستان بنا نهاده شد ، معماری و تزئینات این سازه تداعی کننده معماری دوران هخامنشیان است که توسط هنرمندان اصفهانی تراش خورده و به یزد انتقال یافته است .

تور یزد

شایان ذکر است که ورود به این نیایشگاه مستلزم رعایت آداب خاص می باشد ، از جمله پاکیزگی زنان و مردان ، پوشش مردان با کلاه سفید و زبان با سرانداز سفید همراه با لباس های روشن و بدون کفش را می طلبد .
در تور یزد نام آتشکده ورهرام را به خاطر بسپارید و بازدید از این مجموعه را از دست ندهید .

یخچال خشتی میبد

میبد در فاصله 55 کیلومتری شمال غربی یزد واقع شده است ، قدمت این یخچال به دوران صفوی باز می گردد ، سازه یخچال از گونه های قدیمی معماری ایرانی به حساب می آید که با هدف تولید یخ در فصل سرد و بهره یافتن از یخ حاصله در فصل گرم ساخته می شد ، معمولاً هر یخچال شامل یک استخر و یک دیوار بلند و یک مخزن گنبد دار می باشد ، در واقع یخ حاصله در استخر را می شکنند و در خزانه انبار ذخیره می کنند تا در فصل گرم مورد استفاده قرار گیرد .
یخچال خشتی میبد از گونه های گنبد دار و در ابعاد بسیار بزرگ بنا شده است ، مخزن یخ این سازه با قطر حدود 13 متر در دهانه و عمق 5 متر می باشد در اطراف گودال سکوی 1 متری برای رفت و آمد تعبیه شد ، همچنین گنبد یخچال با ارتفاع 15 متر دارای دورچین با خشت خام است . دیواره های سایه انداز یخچال با ضخامت 2 متر و ارتفاع هشت متر وظیفه جلوگیری از نفوذ گرما به یخچال و حفظ دمای سرد یخچال را ایفا می کند ، طول این دیوارهای سایه انداز 42 متر و طول دیوارهای جانبی 20 متر می باشد .

تور یزد

قنات زارچ یزد و حسن آباد مهریز

زارچ در 15 کیلومتری باختر شهر یزد واقع شده است ، قنات زارچ با طول بیش از 90 کیلومتر و قدمت 3000 سال ازجمله قدیمی ترین و طولانی ترین قنات های جهان به شمار می رود . با توجه به قرارگیری این قنات در شهر یزد و نزدیکی به مسجد جامع طبق تحقیقات به عمل آمده آثاری از میله های قنات ( حفره های منتهی به کانال قنات جهت تهویه هوا و لایروبی قنات ) در مسجد جامع یزد نمایانگر قدمت بنا قبل از ساخت مسجد و دوران پیش از ظهور اسلام می باشد .
مادر چاه قنات زارچ ژرفایی در حدود 85 متر دارد و دارای بیش از 2000 میله می باشد ، مظهر این قنات در همان زارچ قرار دارد ، از دیگر خصوصیات منحصر به فرد این قنات مقطع مربعی چاه آن است که در مقایسه با دیگر قنات ها که بیضوی یا دایره ای هستند در نوع خود جالب است .
مهریز در 45 کیلومتری جنوبی شهر یزد واقع شده و قنات حسن آباد مهریز بر اساس بارندگی در شیرکوه یزد عیار خود را نشان می دهد که این میزان در فصول پر آب 200 لیتر بر ثانیه و فصول کم آب به 110 لیتر بر ثانیه می رسد ، عمق کم کانال آبرسان در این قنات سبب می شود تا کیفیت آب این قنات مناسب و عاری از املاح و رسوبات مضر باشد.
مادرچاه این قنات با عمق 40 متردر محدوده چشمه غربالبیز مهریز و حوضه آبریز قنات ارتفاعات شیرکوه می باشد ، قدمت این قنات به دوره میانی اسلام در قرن هشتم باز می گردد ، لازم به ذکر است که آب این قنات از وسط کوشک باغ پهلوان پور عبور کرده و در این باغ جاری می گردد .
این دوقنات جز یازده قنات ایرانی هستند که در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته اند ، بازدید از این دو قنات در تور یزد با ندای سفر پیشنهاد ماست .

تور یزد

باغ دولت آباد

در تور یزد برای دیدن یکی از باغ های زیبای ایرانی محله چهارمنار و بافت های قدیمی اطرافش در مرکز شهر یزد انتظار گردشگران را می کشند ، باغ دولت آباد واقع در محله چهار منار یزد میراثی بازمانده از دوران افشاریه و زندیه می باشد .
این باغ در گذشته به یاری قنات دولت آباد با قدمت بیش از 200 سال آبیاری می شد ، این قنات شامل پنج رشته آب است و از ارتفاعات مهریز سرچشمه میگیرد ، این قنات در مسیر خود تا یزد با طی حدود 50 کیلومتر زمین های بسیاری را سیراب و آسیاب های آبی زیادی را فعال می کرده است و در نهایت به باغ دولت آباد می رسیده است ، در دوران معاصر با کم آب شدن این قنات ، باغ دولت آباد به توسط چاه نیمه عمیق در مجاورش آبیاری می گردد . این قنات به همت محمد تقی خان بافقی ملقب به خان بزرگ احداث شد و به لطف این منبع تأمین آب باغ دولت آباد به عنوان محل حکومت و استقرار محمد تقی خان و به عبارتی دارالحکومه وی لقب گرفت ، محوطه این باغ میهمچون دیگر باغ های ایرانی باصفا و زیباست و دارای منظره ای سبز و خرم همراه با گل و آب نما می باشد ، نکته جالب توجه این که بلندترین بادگیر خشتی جهان با ارتفاع حدود 33 متر واقع در این عمارت با جلوه ای خاص خودنمایی می کند .
این باغ شامل دو بخش اندرونی و بیرونی ( جلو خان ) می باشد از این حیث از دیدگاه باستان شناسی یک باغ ” سکونتگاهی – حکومتی ” محسوب می شود ، در واقع از بخش بیرونی باغ برای انجام مراسم تشریفاتی حکومتی و مجامع و از بخش اندرونی جهت مراسم خصوصی و درباری استفاده می شده است .
بخش های بیرونی شامل جلو خان و سردر ، تالار آیینه ، عمارت تهرانی ، بازارچه و آب انبار عمومی می باشد ، اما بخش اندرونی از ساختمان هشتی ( بادگیر تابستانه ) ، حرمسرا ، بهشت آیین ، مطبخ ، برج دیده بانی ، آب انبار خصوصی ، اصطبل تابستانه و زمستانه تشکیل شده است .
در تور یزد از باغ دولت آباد که در فهرست آثار ملی ایران و فهرست آثار یونسکو قرار گرفته بازدید نمایید .

تور یزد

مسجد جامع یزد

آنچه از شواهد و قرائن تاریخ و باستان شناسی برمی آید گویای این مطلب است که پایه های مسجد جامع از آثار باقی مانده دوران ساسانیان است به گونه ای که باستان شناسان معتقدند قبل از حمله اعراب و ظهور اسلام آتشکده زرتشتیان در این مکان بر پا بوده و در دوران پس از اسلام آتشکده به مسجد مبدل شده است . مسجد جامع یزد به سان یک ایوان در دل کویر است ، قدمت این بنا علاوه بر دوران ساسانی به دوره ایلخانی و تیموری نیز موسوم گشته است .
سبک معماری مسجد جامع یزد به سبک آذری است ، سبک آذری به دوران پس از اسلام و حکومت ایلخانان مغول در ایران بازمی گردد به گونه ای که این سبک معماری از آن پس در ایران رواج یافت ، گنبد سلطانیه زنجان از این دسته آثار به جا مانده می باشد .
ویژگی های منحصر به فرد این بنا از جهات مختلف حائز اهمیت است از جمله این بنا یکی از قدیمی ترین نمونه های معماری قرن نهم هجری قمری می باشد ، از طرفی چهارگوش بودن پلان مسجد تداعی کننده معماری کعبه است ، همچنین کاشی کاری و تزئینات داخل و خارج گنبد ، ایوان مسجد و محراب اصلی و صحن بزرگ مسجد از بخش های جذاب و دیدنی مسجد از لحاظ معماری و هنر کاشی کاری می باشند .

تور یزد
در تور یزد می توانید از شاهکاری معماری ایرانی در قرون گذشته بازدید نمایید و از زیبایی های آن لذت ببرید .

برج خاموشان

از آنجایی که زرتشتیان بر این باورند که مردار آدمیان نجس و پاریار می باشد ، عزیزان تازه از دنیا رفته خود را بلافاصله دفن نمی کنند چرا که معتقدند پاریار بودن این جسد سبب آلودگی عنصر مقدس خاک می شود ، از این رو ابتدا این اجساد در بستر طبیعت قرار می دهند تا درندگان و پرندگان از گوشت آنها بهره کافی را ببرند و در نهایت آنچه باقی می ماند را درون چاه میانه دخمه انبار می کردند ، شایان رکز است که زرتشتیان در هنگام مرگ عزیزان ، بی تابی کردن را شدیداً منع نموده اند . دخمه های زرتشتی عمدتاً خارج از شهر و روستا و برفراز تپه ها و بلندی ها قرار داشتند ، این دخمه ها به منظور در دسترس قرار گرفتن مردار برای گوشتخواران بدون سقف و برفراز بلندی ساخته می شدند ، زرتشتیان مردار را به عنوان ” نسا ” می شناختند و طبیعتاً کسی که این افراد جان سپرده را از منزل به محل دخمه منتقل می کرد را ” نسا کش ” می گفتند .
از دخمه های بازمانده زرتشتیان در ایران علاوه بر برج خاموشان یزد می توان به دخمه بند سیراف در حوالی بندر کنگان بوشهر که پس از اسلام به قبرستان مسلمانان مبدل شد ، اشاره نمود ، به علاوه مقبره کورش کبیر تنها دخمه ساخته شده به شکل خانه می باشد . جالب است بدانید که با گذر زمان قوانین دخمه های زرتشتیان پیچیده شد و وظیفه متلاشی شدن گوشت مردار از درندگان تنها به پرندگان و تجزیه مردار با عوامل طبیعی و نور خورشید انتقال یافت ، از این رو راه های دستیابی به مردار در دخمه ها مرتفع تر و محدودتر گردید تا تنها در دسترس پرندگان قرار گیرد ، نمونه های به جا مانده از دخمه های مختص پرندگان و نور خورشید گنبد کاووس استان گلستان و داریوش کبیر در نقش رستم شیراز در استان فارس است ، شایان ذکر است که دخمه ها پیشرفته تر صرفاً از جنس سنگ ساخته می شدند تا از جنس خاک نباشند تا علاوه بر آلوده نکردن خاک بتوان جسد را به آن بست .
برج خاموشان یزد در فاصله 15 کیلومتری جنوب شهر یزد در حوالی منطقه صفاییه یزد واقع شده است و دارای برج بزرگ با سقفی گنبدی شکل می باشد و در وسط این دخمه چاه بزرگی جهت دفن استخوانهای باقی مانده است ، در نزدیکی برج خاموشان یزد ، کوهی واقع شده است که به کوه دخمه معروف است ، در تور یزد در کنار ما با ندای سفر از این جاذبه اسرارآمیز بازدید کنید .

تور یزد

کاروانسرای زین الدین

در کیلومتر 60 جاده یزد – کرمان در فاصله 500 متری جاده کاروانسرایی بازمانده از دوران صفوی از مجموعه کاروانسراهای شاه عباسی در مناطق کویری به نام کاروانسرای زین الدین واقع شده است .
این کاروانسرا در سده دهم هجری قمری در زمان حکمرانی گنجعلی خان ریک ، حاکم وقت کرمان و به فرمان شاه عباس صفوی بنا شد.
این کاروانسرا دارای خصوصیات منحصر به فرد است که سبب شده تا از دیگر کاروانسراهای شاه عباسی مجزا گردد ، به گونه ای که این کاروانسرا دایره شکل است و شرق و غرب آن قرینه یکدیگرند از این رو تنها کاروانسرای مدور ایرانی به حساب می آید ، در ادوار پیشین این مکان محل استقرار تفنگچیان و نگهبانان بوده و امروزه در تور یزد شما عزیزان می توانید به عنوان محل اقامت از آن استفاده کنید ، چرا که در برخی از تورهای یزد به عنوان هتل گردشگران از این کاروانسرا استفاده می شود .
این بنا پس از نوسازی به یکی از جاذبه های گردشگری یزد تبدیل شد و امروزه محل مناسبی جهت اسکان و پذیرایی از گردشگران است ، شایان ذکر است که در سال 2006 میلادی به دلیل احیا و نوسازی این کاروانسرا با بهره گیری از مصالح سنتی دیپلم افتخار یونسکو تعلق گرفت .
در تور یزد نام کاروانسرای زین الدین را به خاطر بسپارید .

تور یزد

چک چک

چک چک یا چکچکو ملقب به پیرسبز یکی از زیارتگاههای قابل توجه زرتشتیان می باشد به گونه ای که همه زرتشتیان جهان چک چک را مقدس می شمارند و این معبد زرتشتی را نماد وحدت و همگرایی جامعه زرتشتیان می دانند ، آنچه این زیارتگاه را از دیگر معابد زرتشتی متمایز می کند وجود آب و درختان و پوشش گیاهی بسیار مناسب حوالی زیارتگاه آغوش خود می کشد و به ناگه قطره های آب از کوه شروع به چکیدن می کند ، پس از این واقعه زرتشتیان با ساخت معبد در این مکان یاد و خاطر این بانوی پاکی را گرامی می دارند و بر این باورند که این قطره های آب در واقع اشک های نیک بانوست ، از این رو این مکان را چک چک نامیدند ، زرتشتیان این قطرات را جمع آوری کرده و متبرک می دانند .
هر ساله زرتشتیان بین روزهای 24 تا 28 خرداد به مدت 4 روز در کنار یکدیگر به نیایش می پردازند ، به علاوه روز 16 مهر ماه هر سال در این مکان جشن مهرگان برگزار می گردد .

تور یزد
در تور یزد با ندای سفر همراه شوید و از این معبد بزرگ زرتشتیان بازدید فرمایید .

ارگ خرانق

روستای خرانق در 85 کیلومتری شمال شرقی یزد و در 50 کیلومتری شهرستان اردکان در مسیر جاده مشهد واقع شده است ، روستای خرانق در منطقه کوهستانی و حفاظت شده دره انجیر قرار دارد و دارای دو بخش جدید و قدیم می باشد که امروزه بخش جدید قابل سکونت است و بخش قدیم به عنوان ارگ خرانق مورد توجه گردشگران است ، خرانق در واقع خورانق یا خورنق خوانده می شده است که محل برآمدن خورشید یا محل تولد خور معنا می داده است .
خور معرب ” هورنه ” است ، ” هور ” در معنای خورشید به ” خور ” و ” نه ” به معنای نهادن یا نهیدن در پارسی کهن و کلام فردوسی در شاهنامه به ” نق ” تبدیل شده است . ارگ خرانق دارای بناهای اصلی شامل قلعه ، حمام ، کاروانسرا ، آب انبار ، پل ، منارجنبان ، مسجد جامع و حسینیه و بقعه مشهدک می باشد که در توریزد می توانید از قسمت های مختلف این ارگ بازدید نمایید .

تور یزد

سوغات یزد

همانطور که گفته شد شهر یزد ، شهر بادگیرها ، دوچرخه ها ، آفتاب و آتش و الماسی در مرکز کویر ایران می باشد ، اما از همه این موارد که بگذریم ، نمی توانیم در تور یزد شرکت کنیم و در زمان برگشت سوغات دوست داشتنی یزد را فراموش کنیم ، لازم است پس از بازدید این مقصد موفق گردشگری از شیرینی های منحصر به فرد و صنایع دستی جاودان این شهر بی بهره نمانیم ، در ادامه به اختصار این سوغات را نام می بریم ، ابتدا از شیرینی های خوشمزه شروع می کنیم از جمله باقلوا یزدی ، قطاب یزدی ، کیک یزدی ، شیرینی حاجی بادومی ، پشمک یزدی ، نان برنجی ، نان پنجره ای ، سوهان آردی و خانی ، انواع لوز و نقل ، حلوا ارده اردکان را می توان نام برد اما از صنایع دستی همچون فرش یزد ، ترمه یزد ، زیلو ، دارایی بافی ، شعر بافی ، شمد ، چادر شب ، سفال و صنایع سرامیک سنتی یزد می توان یاد کرد .

اقامتگاههای یزد

در یک سفر چند روزه به شهری که از لحاظ جاذبه های گردشگری این چنین غنی است یک یا چند اقامتگاه مناسب ، بسته به سلیقه و علاقه گردشگران مسئله بسیار مهم است به گونه ای که برخی افراد مایلند در هتل های لاکچری و شیک روزهای سفر خود را بگذرانند و برخی دیگر شاید اقامتگاههای بوم گردی و زندگی در فضایی سنتی را ترجیح دهند ، از طرفی دسته دیگر ممکن است به دنبال قیمت و مکان مناسب باشند ، از همین رو می توان گفت که در تور یزد شما گزینه های بسیاری جهت اقامت پیش رو دارید ، از جمله هتل های یزد عبارتند از هتل پارسیان صفائیه یزد ، هتل کاروانسرای مشیر یزد ، هتل سنتی ادیب الممالک یزد ، هتل پارسیان آزادی ، هتل سنتی کورش یزد ، هتل سنتی مهریزد ، هتل سنتی بزرگ فهادان یزد و از اقامتگاههای بوم گردی شهر یزد می توان به اقامتگاه بوم گردی اوروزا یزد ، نارتی تی ، واحه یزد ، خانه خشتی یزد و خانه هنر یزد می توان اشاره کرد .

ایستگاه راه آهن یزد

ایستگاه راه آهن یزد در فاصله 7 کیلومتری جنوب مرکز شهر یزد واقع شده است .
شهر یزد در اوایل سال 1350 خورشیدی به شبکه حمل و نقل ریلی پیوست ، البته در سال 1317 خورشیدی پروژه ساخت ایستگاه راه آهن یزد کلید خورد ولی به خاطر شرایط موجود افتتاح این ایستگاه تا سال 1350 خورشیدی به طول انجامید اما بعد از آن با ساخت کارخانه ذوب آهن اصفهان و تحولات صنعتی در کشور ضرورت استفاده از ذغال سنگ و سنگ آهن در ذوب آهن اصفهان خط آهن کرمان – یزد و یزد – اصفهان رونق بیشتر پیدا کرد .

فرودگاه یزد

فرودگاه شهید صدوقی یزد با نام یاتاییAZN در فاصله 10 کیلومتری مرکز شهر یزد در منطقه دهستان فجر واقع شده است ، این فرودگاه بین المللی نیست ولی با این وجود برای مقاصدی همچون سوریه و عراق و عربستان در ایام حج پرواز دارد .
مسافت هوایی تهران – یزد در حدود 500 کیلومتر و زمانی در حدود 70 دقیقه نیاز دارد .

امتیاز
  • ثبت امتیاز
5
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
امتیاز نظرات 0 (0 امتیاز دهی)

محل

دیدگاه ها (0)

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “تور یزد”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال ارسال